Lelkileg erős emberek

A lelkileg erős emberek 20 tulajdonsága

Új poszt-sorozat indul!
Örömmel láttam, hogy az előzőt a határaink meghúzásáról sokan lájkoltátok, illetve hozzá is szóltatok, megosztottátok. Ebből arra következtetek, hogy tetszett 
Remélem, tetszeni fog a most induló is. Ennek 20 része lesz, a címe: A LELKILEG ERŐS EMBEREK 20 TULAJDONSÁGA.

Ezek olyan jellemvonások, amelyek birtokában a zavaros világban is stabilak és kiegyensúlyozottak tudunk maradni. Rengeteget olvasni a test erősítéséről, létezik az izomemberek sportja, az erőemelés – de “lelkierő-emelés” nevű sport nincs. Pedig ez is edzhető, erősíthető. Ráadásul, ha te ilyen vagy, akkor tudsz erőt, nyugalmat, stabilitást adni a környezetednek is. Hiszen régen is voltak nehéz idők, például a háborúban, és ha volt a családban egy lelkileg erős – mondjuk – nagymama vagy nagypapa, akkor a család érzelmileg nem rokkant bele a nehézségekbe. Talán a te családodban is van példa rá.
Egy lelkileg erős ember erőt ad másoknak is.

Csak az igazán erősek tudnak hitelesen kedvesek, szelídek, békés harcosok lenni. Aki kedvesnek és szelídnek látszik, de erőtlen, az valójában gyávakukac.

Ha egy vállalkozásban a vezető gerince megroppan, az egész cég össze fog omlani, mert kimegy belőle a tartás (más szóval: “fejétől bűzlik a hal”). Ugyanígy azt is láthatjuk a történelemből, hogy egy-egy lelkileg erős ember vezetésével óriási túlerőt is le tudott győzni egy kicsi, de elszánt sereg. Lelkierő hiányában a legkisebb kihívás, kísértés, nehézség is az összeomlásba taszíthat. Mégis, ennek az “edzéséről” ma keveset beszélnek. Könyvek jelennek meg a harmóniáról és a belső békéről, de arról, ami mindennek szilárd keretet ad: vagyis a lelkierőről, tartásról és kitartásról kicsit kevésbé “divat” szót ejteni. Kicsit régimódinak tűnhetnek ezek a szavak, de úgy gondolom, attól még nagyon is időszerűek.

Bármilyen erő szeretet nélkül: erőszak. Bármilyen szeretet erő nélkül: csak puha, csöpögős érzelgősség. Tehát a tartás, a lelkierő sem működhet szeretet nélkül.
A spirituális felemelkedés sem lehetséges szilárd alapok nélkül: mindenki látott már talajvesztett, “elszállt” ezoterikusokat, akiknek semmi nem megy az életében, nem működik a meditáció, a bevonzás. Nincs lelki-erőnlétük, sodródnak. Akár a sport világában, itt is “edzeni” érdemes, hogy magasra tudjunk ugrani, vagy át tudjuk ugrani életünk egyébként törvényszerűen felbukkanó gödreit!

A bejegyzésekhez tartozó tájképeket természetesen én fotóztam. 

Halász Alexandra

Hívj 8-17h-ig ha segíthetek

+36 30 476 8866