Tanító természet

Első rész: Néha egyedül maradsz, amikor magasra szállsz

Ahogy fejlődünk, lelkileg érettebbé válunk, egy sor régi dolgot kinövünk lelkileg. Ha olvastad újra azokat a könyveket, amik évekkel ezelőtt a kedvenceid voltak, akkor érted, mire gondolok.

Zenékkel is van így – kamaszkorom kedvenc bulizenéjét nemrég játszotta a retró rádió, és elborzadtam, hogy erre  agagyi muzsikára ráztuk annak idején… de sebaj, annak akkor és ott pont megvolt a helye!

Zenékkel és olvasmányokkal még csak-csak… de sokkal nehezebb az emberi kapcsolatok terén. Bizony, emberi kapcsolatokat is ki tudunk nőni. Ismered az érzést, amikor nincs miről beszélgetni régi ismerősökkel? Egyszercsak már nincs közös téma. Ő még mindig a politikával, celebek életével, az árakkal, a rémes időjárással és a kollégákról szóló pletykákkal hozakodik elő, te meg már értékesebb dolgokról beszélgetnél: álmokról, kulturális élményekről, izgi tanfolyamokról és előadásokról, felismerésekről, megélésekről, tervekről… és ő csak néz rád, mint aki idegen nyelvet hall.
Lehet, hogy fejlődésed során boldogabb is lettél – de legalábbis “magasabb tudatszinten” élsz, igyekszel pozitívan gondolkodni, egészségesen táplálkozni stb – és már nem tudsz, például, betegségekről eszmét cserélni, mert a tieidek elmúltak…
🙂
Teljesen természetes, hogy az ember időről időre “légüres térben” találja magát. De ez nem ok arra, hogy visszatérj az épp meghaladott állapotokba, legalábbis nem életvitelszerűen. Ne hagyd, hogy visszahúzzanak. Természetesen ne szakítsd meg a kapcsolatot a környezeteddel (ha ilyen), csak ne sodródj velük. Tanulj mindenből, amiből csak lehet. Lehet, hogy átmenetileg egyedül érzed magad – de lesznek új társaid! A fejlődés, végső soron, nem magányos műfaj.

A sas is magasban szárnyal, nem száll le csipegetni a galambokkal csak azért, hogy ne érezze magát olyan egyedül az égbolton.

62186121_2414310025561347_673934253402095616_o.jpg

Halász Alexandra

Hívj 8-17h-ig ha segíthetek

+36 30 476 8866