Tanító természet

Hetedik rész: Lesz, aki hülyének néz.

Alapvető pszichológiai tény, hogy amit az ember nem ért, azt vagy ellenségnek nézi, vagy, jobb esetben, hülyének. A megértés ugyanis több energia-befektetést igényel, mint kinevetni vagy megtámadni (megkritizálni) valakit. Az alapból energiátlan, lelkileg (még) fejletlen embertől ez az elvárható reakció a te fejlődésedre, változásodra is. Ez nem elítélés, hanem természetes dolog. Nem kell rájuk haragudni ezért.

Nem mindenki fogja érteni, mit csinálsz és miért.
Nem mindenki fogja méltányolni a befektetett munkát (“mennyi pénzt kiadsz ezekre a hülye pozitívgondolkodós világmegváltós tanfolyamokra… mit gyűjtöd szelektíven a szemetet, úgyis egy szeméttelepre viszik… mit tanulsz már megint a te korodban, azt lehetne hinni, hogy már benőtt a fejed lágya… szektába jársz, édes fiam?”)
Nem mindenki fogja elfogadni a változásokat.

Ha csak eltűrik, és amúgy békén hagynak, már nyerő vagy.

Ne hagyd magad elbizonytalanítani. Ha belül tudod, hogy jó úton jársz, akkor ne riasszon meg, hogy százan jönnek veled szemben, vagy maradnak le mellőled.
Ez ilyen.
Talán idővel követni fognak – ez engem is gyakran meglep – nem kell őket “megtéríteni”, még akkor sem, ha tudod, hogy boldogabbak lehetnének.

Ne bizonygasd, hogy igenis normális vagy, és ne gondold, hogy a többiek a hülyék. Mindenki az, aki – elég a saját gyarlóságainkkal megküzdeni, nem kell még a másokéval is…

Halász Alexandra

Hívj 8-17h-ig ha segíthetek

+36 30 476 8866