Lelkileg erős emberek

Huszadik rész: OROSZLÁNSZÍVÜK VAN.

Ez azt jelenti, hogy a szeretet irányítja őket a döntéseikben, erejüket mindig aszerint vetik be, hogy mérlegelik: megfelel-e ez a szeretet eszméjének. Mindent megtesznek azért, hogy ne ártsanak, sőt inkább a javára legyenek a világnak.

Nem hagyják magukat kihasználni, és pont ezért, sokkal többet és hatékonyabban tudnak segíteni másoknak.
Saját magukat is tisztelik és méltányolják, ezért sokkal jobban élvezik az életet, mint azok, akik belesüllyedtek a “szegény áldozat” játszmába.
Nem hagyják magukat lerántani az ellenségeik szintjére, és ennek érdekében lemondanak arról is, hogy “igazuk legyen” (elég, ha ők tudják).
Képesek kimaradni a piszlicsáré csatákból annak érdekében, hogy megnyerjék a háborút. Sőt, lehet, hogy a béke kedvéért olykor át is engedik a győzelmet – és végül így mindenki győz…
Ha megbántották őket, nem bántanak vissza (“ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel”). Nem kezdenek vég nélküli vendettákba, hanem meghúzzák a határokat, szelíd következetességgel újra tisztázzák a játékszabályokat, és ha a másik továbbra is szabálytalankodik, nos jogos a piros lap (tiltás, törlés, hiszen ez már tudatos randalírozás, amit senki sem köteles eltűrni a saját “pályáján”).

Az oroszlán alapvetően igen nyugis állat, napja nagy részét heverészéssel tölti – de ha vadászik, átalakul. Amikor nincs vadászidő, együtt iszik a gazellákkal – és azok pontosan tudják a játékszabályokat: mikor kezdődik a vadászidő. nem véletlen, hogy őt tartják az állatok fejedelmének. Méltósága vitathatatlan…
És benned is ott dobog az oroszlánok szíve!

Halász Alexandra

Hívj 8-17h-ig ha segíthetek

+36 30 476 8866