Lelkileg erős emberek

Második rész: Nem bosszankodnak olyan dolgokon, amiket nem az ő dolguk megoldani vagy nem lehet megoldani

Mindenki ismeri az időjáráson dühöngő embereket (“nem létezik, hogy már megint hétvégén fog esni az eső!”- egyébként, mellesleg, megnéztétek az Időkép havi előrejelzését? mert tényleg  ) Ismerjük a politika kapcsán kirobbanó kommentháborúkat. Mindenki hallott már a “mai fiatalok” miatt kiakadó öregeket, és a “mai öregek” miatt kiakadó fiatalokat 

Sok ember egyszerűen szenvedélyesen szeret kiakadni tőle távoli és tőle független dolgokon, miközben a hozzá közeli, illetve az ő felelősségébe tartozó dolgokra rá se hederít.

Lehet dühöngeni a globális klímaváltozás miatt, és lehet egyszerűen lehajolni a szemétért (netán el se dobni). Szerintetek melyiknek van több értelme?

A lelkileg erős ember nem rombolja le a saját lelkierejét felesleges érzelmi háborgásokkal, így marad energiája azokat a dolgokat megváltoztatni, amiket meg tud.
A lelkileg erős ember nem érez kényszert arra, hogy olyan dolgokat irányítson, amiket nem tud irányítani… és nem akar irányítani (más szóval manipulálni) más embereket sem. Épp elég neki, hogy önmagát tudja irányítani!

Ha pedig önmagát képes, akkor mások is követni fogják… önként.

Halász Alexandra

Hívj 8-17h-ig ha segíthetek

+36 30 476 8866