Tanító természet

Negyedik rész: A helyzet néha kusza.

Van, hogy minden reménytelennek látszik. Bár megfogadtuk, hogy nem tesszük, mégis beleesünk a szokásos hibákba. Megint túlesszük magunkat, megint csúnyán beszéltünk otthon a gyerek füle hallatára, megint nem múlt el a nap cigi nélkül, megint nem mertünk bemenni a főnökhöz a fizetésemelés miatt. Megint olvasatlanul maradt a spirituális könyv, és megint nem mentünk el jógázni.

Van, hogy minden közbejön. Minden akadályozza, hogy megtegyük a változásokat. A munkahelyen stressz volt – hát persze hogy rá kellett gyújtani “még utoljára” stb. Annyi tennivalónk van, hogy nincs idő holmi jógázásra… ismerős?

Persze, gyakran benne van a saját kezünk is a helyzetek összekavarásában. De ha ilyenkor még szigorúbbak kezdünk lenni magunkhoz, keménykedünk, bűntudatunk van, akkor csak szorosabbra fűződik a gubanc. (próbáltál már gubancos fonalcsomót vagy locsolótömlőt kibogozni?) A túlzott lazaság persze ugyanúgy hiba – a húrnak is optimálisan kell feszülnie a hangszeren, hogy megszólalhasson a zene.

A természetben, ha megnézed, nincs kavarodás. A fűszálak nem gabalyodnak egymásba a szélben, nincs káosz. A csavarodó indák is saját törvényeiket követik!

Ne félj a káosztól!
Elmúlik.
De ha rángatod, csak szorosabb lesz és még több csomó lesz rajta.
Nyugi!

Halász Alexandra

Hívj 8-17h-ig ha segíthetek

+36 30 476 8866