Tanító természet

Nyolcadik rész: Ne feledkezz meg a szívedről.

Az előző bejegyzésben arról írtam, hogy lesznek, akik nem értenek meg, sőt elítélnek. Ezzel a jelenséggel Buddha és Jézus is bőven találkozott, és hol vagyunk mi tőlük… Mindez nem ok arra, hogy lenézzük a “tudatlan, fejletlen” tömeget. Ha így teszünk, a spirituális gőg csapdájába esünk. Vannak “szuperguruk” és sztár trénerek, akiket valóságos színpadi dicsfény vesz körül, és ilyeneket mondanak, hogy “aki keveset keres, az annyit is ér” stb. Ez elég borzasztó, mert sok követőjük van, akik ezt a hibát is eltanulják.

Nem leszel alapból több egy reiki vagy pránanadi beavatástól. Nem leszel különlegesebb emberré egy Bódhiszattwa-fogadalomtól. Ezek csak eszközök arra, hogy jobb emberré válj és fejlődj. Nem leszel magasabb rendű másoknál egy atlantiszi előzőélet-élménytől, de önmagában még egy halálközeli élménytől sem. Ha az angyalokkal beszélgetsz, ez nem emel az angyalokkal nem beszélgető emberek fölé. Ahogy attól sem lesz jobb ember valaki, hogy gyorsabban fut vagy szebben rajzol az átlagnál. Mindezek csak eszközök az úton!

Memento mori.

Apropó, angyalok. Avilai szent Terézt egyszer megkérdezte az egyik apáca. “Anyám! Az angyalok beszélnek hozzám. De nem tudom, hogy tényleg angyalok-e, vagy ilyen ravasz módon incselkedik velem a Sátán! Hogyan tudnám eldönteni?” Teréz ezt válaszolta: “ha azt hiszed, hogy különlegesebb és felsőbbrendű vagy a többieknél azért, mert hallod az angyalokat, biztos lehetsz benne, hogy az ördög szórakozik veled.”

Szóval, ne feledd a szívedet. Sok nehéz helyzeten nem a sok tudás, tanulás, beavatás visz át – hanem a szív. A természetben rengeteg szív formát láthatsz, hogy erre emlékezz!

Halász Alexandra

Hívj 8-17h-ig ha segíthetek

+36 30 476 8866