websikehealthcheck
websikehealthcheck

Tanító természet

Ötödik rész: Van, hogy a többiek nem is tudják követni a változásaidat.

A környezet akkor érzi magát biztonságban, ha a dolgok kiszámíthatóak és nem változnak. Te akkor vagy “jógyerek”, ha mindig ugyanúgy reagálsz.

Igen ám, de a fejlődés velejárója, hogy elkezdünk máshogy reagálni. Aki mindenre igent mondott eddig (és végletesen hagyta magát kihasználni ezáltal), ha elkezd néha nemet mondani, a környezet ki fog akadni – amíg tudomásul nem veszik és meg nem szokják, hogy megszökött a rabszolgájuk. A változásban lévő embernek kitartásra van szüksége, mert a környezet visszahúzó ereje nagy.

A dohányzásról leszokó embert például egy darabig még kínálgatni fogják cigivel. Az angolul tanulót froclizni fogják, hogy “na és Shakespeare-t fordítasz-e már”? Az önállóvá váló fiatal munkahelyére még bejárkál az anyukája az ételhordóval, hogy megetesse pici gyermekét (mert minden jószándéka mellett nem veszi észre, hogy a pici gyermek huszonöt éves).

Nem baj, ha nem látják, nem értik, hogy mi van veled, nem veszik tudomásul, mekkora munkád van minden pici eredményben. Te csak folytasd!

Halász Alexandra

Hívj 8-17h-ig ha segíthetek

+36 30 476 8866