Tanító természet

Tizedik rész: Kerüld a beképzeltséget

Vannak emberek, akik arrogánsak és fent hordják az orrukat, de olyan magabiztosnak és önbizalommal teltnek látszanak, hogy csábító példának tűnhetnek. Hiszen, lám, nem fél, nem szorong, könnyedén suhan át az élet problémáin, sikeres!

Mégse kívánatos utánozni, követni az ilyen embereket. Még akkor sem, ha mesternek állítják be magukat.

Az igazi mesterek mindig szerények, és képesek kifigurázni saját gőgösségüket (amennyiben volna bennük). A tényleg gőgös ember felháborodik, ha erre a jellemhibájára rámutatnak! A nárcisztikus ember hihetetlenül sértődős… A csillogó, gőgös jelmez alatt egy pici, nyamvadt lény lapul, aki retteg a leleplezéstől.
A gőg ráadásul a tanulás ellensége. Hiszen aki mindent (mindent IS) tud, annak már nincs mit tanulnia… ő már tökéletes, fent áll a talapzaton, csodálja a nép!

A beképzelt, magabiztos embereknek rendszerint sok a követőjük. Ez ne tévesszen meg, mert ha jobban megnézed, többnyire önbizalom-hiányos, szorongó emberek. Ha mestert keresel, először mindig a tanítványaid vedd szemügyre!

Egy igazi mester újabb mestereket nevel – nem függő, szorongó tömeget terel maga alá, ami átmeneti önbizalmát a “mester” hihetetlenre duzzadt egójából meríti.
Az igazi magabiztosság mindig szerény és szelíd. Ha láttál már boxmeccs előtt, a ringben hepciáskodó és vele szemben nyugodt stabilitással álló versenyzőt, sejthetted, ki lesz a győztes…

Halász Alexandra

Hívj 8-17h-ig ha segíthetek

+36 30 476 8866