Lelkileg erős emberek

Tizenegyedik rész: NEM MENEKÜLNEK A PROBLÉMÁK ELŐL.

Sokan reflexből, mindig a könnyebbik utat választják. Ha szomorúak, a pohár után nyúlnak (így idővel a szomorúság oka mellett még egy problémájuk lesz, az alkoholizmus), ha idegesek, rágyújtanak egy cigire (ez se oldja meg az idegességet kiváltó helyzetet). A könnyebbiknek látszó út valójában zsákutca, és szaporítja a problémákat.

A lelkileg erős ember szembe tud nézni a problémáival. Konfrontál velük, szemrevételezi őket és megoldja. Nem csinál bármi mást e helyett: tévénézés, szórakozás, zabálás, mindenféle függőség. Sajnos, a spirituális élet is válhat ilyen menekülési útvonallá: mindenki látott már “meditáló” embert, aki úgy konkrétan semmit sem tesz az életéért, aztán panaszkodik, hogy nem működik a “bevonzás”… A semmittevés nem meditáció! Ha elemezzük a problémát és gondolkodunk róla, az még nem megoldás! Ha elképzeljük, mit kéne tennünk és beszélünk róla, az még nem cselekvés!

A problémákkal való szembenézésnek varázsos ereje van. Bátorság kell hozzá, de hallatlan erőt is felszabadít. Amikor végre elmész a fogorvoshoz… felhívod azt a valakit… lezárod azt a régi ügyet… huhh, micsoda felszabadulás! Növekszik az önbizalom, önbecsülés, jöhet a következő feladat… és egyszer csak azt veszed észre, hogy már nem halogatsz dolgokat évekig, egyre kevesebb idő telik el az ötlet és a megvalósítás között. Elkezdesz “azonnal teremteni”, átfutási idő nélkül, és meglehetősen látványosan. Mert lelked ereje megnövekedett!

Halász Alexandra

Hívj 8-17h-ig ha segíthetek

+36 30 476 8866