Tanító természet

Tizenkettedik rész: Legyél éber!

Minden pillanat jó lehetőség a tanulásra, a fejlődésre. Nem véletlen, hogy a Zen bölcselet ennyit beszél a jelenben levésről, a jelen-létről. Magyarul úgy mondják: lélek-jelenlét!

Ha a múlton elmélkedsz, újra és újra lejátszod a mozit a fejedben, hogy mi történt és mi más történhetett volna, és mi történt volna, ha te… akkor “Nyuszika porszívója” esetekbe fogsz keveredni. Mert a mozira reagálsz, nem a valóságra.
Ha folyton a jövőt színezgeted, illetve a rád váró fenyegető lehetőségeket mozizod, megint csak nem a valóságban, nem a jelenben vagy.

Gyere ki néha az elmemoziból! Bármilyen magával ragadó is a film, aminek te vagy a főszereplője!

Az Agykontroll és hasonló módszerek arra tanítanak, hogyan változtasd meg a fejedben lévő filmet (ez a kreatív vizualizáció). Ez nagyon nagy lépés. De a moziból néha ki is lehet jönni. A valóság döbbenetesen gyönyörű és intenzív élmény!

A képen láthat szürkegém az éberség mestere. Figyelmét nem kerüli el semmi, és bár rengeteg ember nyüzsög körülötte (a kép a margitszigeti dísztónál készült), tökéletesen figyelmen kívül tudja hagyni őket, nem ijedezik. Halat fog… hátha egy aranyhalnál kihagy az éberség és előkószál a tavirózsa levelek közül!

Az élővilágban az éberebbik győz.

Halász Alexandra

Hívj 8-17h-ig ha segíthetek

+36 30 476 8866