Lelkileg erős emberek

Tizenkilencedik rész: EGYÉRTELMŰEN DÖNTENEK.

Ez más szóval azt jelenti, hogy igent és nemet mondanak, ami igent és nemet is jelent. Nincs “talán”, meg “majd meglátjuk”, meg “még meggondolom”. Ha törik a fejüket a dolgon, akkor is a vége egy egyértelmű döntés, maszatolás nélkül.

Ez azt is jelenti, hogy a lelkileg erős emberek nincsenek tele energiarabló, függőben maradt dolgokkal, elvarratlan szálakkal, lezáratlan ügyekkel és kapcsolatokkal.

Egy foghúzás lehet fájdalmas, de csak egy élmény, és az ember túl van rajta. Gondolj bele, ha ugyanezt a fogat minden nap csak húzdogálnák egy kicsit… alighanem belepusztulnál.
Sokan mégis ezt művelik a párkapcsolataikkal, a munkahelyükkel, az életükkel. Váldogálnak, felmondogálnak, fenyegetőznek de nem teszik meg. Élet helyett csak éldegélnek.

A maffiánál annak idején irányelv volt, hogy fegyvert elővenni csak akkor szabad, ha lőni is akarsz vele. Ne bohóckodj meg fenyegetőzz vele csak úgy, mert bohócot csinálsz magadból és a Cégből. Szóval ezt az egyértelműség dolgot még a maffia is tudta, mégis mi itt a “kis” életünkben sokszor nem tudjuk, vagy nem vesszük komolyan.
Mármint, a saját szándékainkat nem vesszük komolyan.
Minden zavaros, ha nincsenek meg a biztos keretek, szabályok, játékszabályok.

Még focizni is csak úgy lehet, ha a bíró egyértelműen dönt. Ez tizenegyes, ez sárgalap, ez nem volt szabálytalan stb. Ha nem volna így, a játékosok leállnának demokratikusan vitatkozni, a nézők meg szavazhatnának – és az nem foci, játék, sport, meccs lenne, hanem értekezlet…

Halász Alexandra

Hívj 8-17h-ig ha segíthetek

+36 30 476 8866